Aquatraining

De aquatrainer: Voor optimaal resultaat!

De aquatrainer is een uniek apparaat voor het revalideren en trainen van het paard. Met de aquatrainer wordt uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid verbeterd. Deze wijze van trainen levert een grote bijdrage aan het herstel van diverse soorten blessures, denkende aan gewrichts-, pees- en botproblemen. Door de opwaartse kracht van het water wordt het paard “lichter”, hierdoor is de belasting op de gewrichten en de pezen minimaal. Door het gebruik van koud water worden de gewrichten en de pezen ook direct gekoeld. De tegendruk van het water stimuleert om de achterhand actiever te gebruiken, waardoor het paard zijn buikspieren aanspant. Hierdoor gaat het paard zijn rug beter gebruiken met meer schoudervrijheid.

Met het waterpeil en de snelheid van de loopband kan er gevarieerd worden. Hierdoor is de training optimaal af te stemmen op elk paard.
Uit medisch onderzoek van professor Wim Back is gebleken dat de aquatrainer een goede bijdrage levert in zowel het preventief trainen als de revalidatie.

De aquatrainer

De aquatrainer

 

Onze werkwijze:

Het is mogelijk om uw paard bij ons te laten herstellen van een blessure door middel van aquatherapie. Ook is het mogelijk uw paard te trainen in de aquatrainer om de spiermassa te vergroten.

Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met De Graafschap Dierenartsen in Vorden. Jeroen Smak en Schelto Jonker zullen namens hen het traject begeleiden samen met Osteopathe en Fysiotherapeute Mariëlle Kamphorst.
Samen met deze deskundigen zorgen wij ervoor dat uw paard zo optimaal mogelijk herstelt.

Mocht u gebruik willen maken van de aquatrainer dan gaat hieraan een intake aan vooraf.
Dit houdt in dat u bij ons komt met uw paard en dat er door de deskundigen gekeken wordt wat de blessure of de klacht is. Aan de hand daarvan stellen wij een behandelplan op. Als met het behandelplan wordt begonnen, is het mogelijk uw paard bij ons op stal te laten verblijven tijdens de herstelperiode of u komt poliklinisch voor het gebruik van de aquatrainer.

De deskundigen zijn elke week een dag op stal aanwezig om de vorderingen van de revalidatie nauw in de gaten te houden en eventueel het behandelplan aan te passen. Na elke evaluatie is er contact met u om de bevindingen door te spreken. Op deze manier blijft u goed op de hoogte.